- Ta lite jäst + vätska och häll i allt som du har hemma och är sugen på. Var dock sparsam med mjölet så att du får en ganska lös deg och slipper knåda så mycket.
- Jäs tills du tröttnar på att vänta. Klumpa ut degen i lämpliga storlekar.
- Häll på så mycket sesamfrön och vallmofrön som bara får plats.
- Jäs en stund till så att klumparna fluffar till sig och ser snygga ut.
- In i varm ugn tills de har fått fin färg och låter ihåliga när man knackar på undersidan.
2 had a nice cuppa:
åhh de såg goda ut.. Har du lust att förmedla ett recept?
Jag har ett universalrecept:
- Ta lite jäst + vätska och häll i allt som du har hemma och är sugen på. Var dock sparsam med mjölet så att du får en ganska lös deg och slipper knåda så mycket.
- Jäs tills du tröttnar på att vänta. Klumpa ut degen i lämpliga storlekar.
- Häll på så mycket sesamfrön och vallmofrön som bara får plats.
- Jäs en stund till så att klumparna fluffar till sig och ser snygga ut.
- In i varm ugn tills de har fått fin färg och låter ihåliga när man knackar på undersidan.
- Ät med massor av smör!
Hur enkelt som helst! :D
Skicka en kommentar